De Amerikaanse trendwatcher Michael McQueen voorspelt dat over een jaar of 30 niemand meer een eigen auto zal hebben. Mobiliteit zal heel anders worden door technische innovatie en zelfrijdende auto’s zullen zo gedeeld worden datparkeergarages niet meer nodig zijn. Dit is groots nieuws, hoewel ik dit zelf ook al 5 jaar verkondig. Maar dit was toch de aanleiding van de Telegraaf, die praktisch mijn buurman is, om mij uit te nodigen en mij hier over te bevragen wat de gevolgen zijn van zelfrijdende auto’s.

Zelf heb ik ook een Behind The Scenes video geschoten waarin ik Telegraaf journalist Wouter laat proeven hoe het is om elektrisch te rijden zonder handen! Omdat alles elektrisch en zelfrijdend wordt wilde Wouter dat graag een keer zelf meemaken hoe het is om elektrisch te rijden zonder handen. Vorige week reed ik met ook met NRC journalist Marc in mijn Tesla. Marc was heel sceptisch en vond het zelfrijdende eng en gevaarlijk. Bij Wouter van de Telegraaf valt dat nog mee! Bekijk de video hieronder:

Aan het einde van het filmpje is er ook nog het bezoek van mijn zoontje en ik te zien aan de drukkerij. Er is echt een onvoorstelbare hoeveelheid techniek die het mogelijk maakt om per uur 100.000 kranten te drukken vanuit een digitaal object. Ik ga hier nog een keer terug komen om een filmpje te maken wanneer de Telegraaf gedrukt wordt.


Share: